Share

Vahidin „Intimni dnevnik“ u galeriji „Josip Bepo Benković“

Vahidin „Intimni dnevnik“ u galeriji „Josip Bepo Benković“

Vahida Hasanaga Nimanbegu slikarka iz Ulcinja predstaviće se Hercegnovskoj publici tokom aprila. Na svojim ostvarenjima u svojevrsnom „Intimnom dnevniku“ donosi kolorit i mirise primorja gdje živi i stvara, u ateljeu u Starom gradu -Ulcinju. Slike su apstrahovani prizori svakodnevice primorja,  brodići, skrivene plaže.

Vahida Hasanaga Nimanbegu je diplomirala 2002. godine na Fakultetu primjenjenih umjetnosti u Beogradu. Samostalno je izlagala 27 puta, na preko 80 kolektivnih izložbi, kao i na 15 likovnih kolonija i rezidencija širom svijeta (Crna Gora, Srbija, Izrael, Švajcarska, Albanija, Njemačka, Italija, SAD). Dobitnica je pet nagrada za slikarstvo. Osnivač je NVO „Art Dulcinium“ sa kojom organizuje simpozijume, kolonije, radionice i izložbe sa umjetnicima iz cijelog svijeta. Članica je ULUCG od 2009.godine.

Izložbu „Intimni dnevnik“  Vahide Hasanaga Nimanbegu će sutra u 19:00 časova u galeriji „Josip Bepo Benković“ otvoriti poslanica Tamara Vujović. Uoči svečanog otvaranja riječ o njenom stvaralaštvu imaće i kustoskinja, istoričarka umjetnosti Jasmina Žitnik, uz osvrt i autorke. Izložbu je moguće pogledati radnim danima i subotom od 08:00 do 19:00 časova.

Share post: