Share

Na 23. Hercegnovskoj likovnoj sceni – Više od šezdeset likovnih izraza

Na 23. Hercegnovskoj likovnoj sceni – Više od šezdeset likovnih izraza

Na poziv iz galerije „Josip Bepo Benković“ u susret tradicionalnoj manifestaciji Hercegnovska likovna scena odazvalo se ovoga puta šezdeset dva umjetnika (62). Pored naših sugrađana, želju da izlažu pokazali su i brojni ruski i ukrajinski umjetnici koji su za život odabrali upravo Herceg Novi koji ih po svemu sudeći stvaralački nadahnjuje.

Umjetnici-učesnici, kako akademski slikari tako i autodidakti, publici će se predstaviti djelima na papiru, platnu, drvetu, majolikom i poliesterom, apstrakcijama i figuracijama. Prema riječima kustosa umjetničke zbirke, Jasmine Žitnik, likovna scena će ukazati na stanje umjetničkog života u našem gradu, ali dati i nagovještaje novih tendencija.

Izložena su i djela primijenjene umjetnosti, ali i monumentalne skulpture. Otvaranje 23. Hercegnovske likovne scene planirano je za  četvrtak 16. decembra 2021.godine u 18:00 časova. Izložbu će zainteresovani  moći da pogledaju u decembru i tokom januara.

NAPOMENA :
Posjeta ustanovama kulture ( muzeji, galerije, i sl.) dozvoljena je uz poštovanje važećih epidemioloških mjera iz Nacionalne digitalne COVID potvrde.

Share post: