Share

Одржано Балканско – медитеранско вече у Павиљону Градске музике у Херцег Новом

Одржано Балканско – медитеранско вече у Павиљону Градске музике у Херцег Новом

Оперска дива Зорица Белић и тамбурашки оркестар Љубинка Лазића пред публиком у Херцег Новом наступили су у Павиљону Градске музике, уз три позива на бис  изузетно задовољне публике која је испунила простор. Магистар соло пјевања из Новог Сада, оперска дива Зорица Белић,  наступила је уз академске умјетнике претежно ангажоване у Београдској филхармонији. Низао се занимљив репертоар „О соле мио“, „Подмосковске вечери“, „Рјабинушка“, „Милица једна у мајке“ и друге.

-Мислим да је Херцег Нови престоница културе и умјетности, историјски и суштински, али и ангажманом. Овај наступ надмашио је наша очекивања, рекла је умјетница после наступа , у предивном амбијенту акустичном и заводљивом у архитектонском смислу, музика је поново створила магију.

Балканско –медитеранско вече била је својеврсна илустрација музичког наслијеђа региона, Медитерана и свијета, a на почетку вечери публику је поздравила новинарка Ксенија Матовић.

Програм је одржан у организацији Јавне установе „Градски музеј Мирко Комненовић и галерија Јосип Бепо Бенковић“ под покровитељством Општине Херцег Нови.

Share post: