Share

RADOVI PRVONAGRAĐENIH NA 54.HERCEGNOVSKOM ZIMSKOM SALONU

RADOVI PRVONAGRAĐENIH NA 54.HERCEGNOVSKOM ZIMSKOM SALONU

Dobitnici prve nagrade 54.Hercegnovskog zimskog salona, pravo izlaganja u galeriji „Josip Bepo Benković“, David Delibašić i Vojislav Vojo Kilibarda biće pred likovnom publikom od 5.avgusta.
Za Delibašića „meta“ kako je i naziv ovog izlagačkog poduhvata „deformacija portreta i figura ne prikazuje se kao drama već kao rezultat dijagnoze stvarnosti“, zapisala je u katalogu, Milena Eraković. David Delibašić završio je slikarstvo na Akademiji lijepih umjetnosti u Rimu. Imao je šest samostalnih i dvadesetak kolektivnih izložbi, učestvovao je u realizaciji brojnih muzičkih, filmskih i drugih projekata.
Vojislav Vojo Kilibarda radom koji je zavrijedio prvu nagradu sugeriše kako u mnogo situacija „ostajemo slijepi, gluvi i nijemi prema svakodnevici“. Kilibarda smatra, da pozorište sublimira sve umjetnosti kao i da su sve one slične, te da u umjetnosti nema kompromisa. To potvrđuje brojnim izložbama od diplomske 2007.do ove, koja je posebno važna, jer kako razmišlja novinarka Vitka Vujnović u zapisu za katalog „taj kredo nije ishod godinama sticane zrelosti već je iako ga autor tada nije definisao, u njemu pristan od početka“.
Riječ na otvaranju izložbe, u četvrtak 5.avgusta u 19:30 časova, imaće novinarka Ksenija Matović i kustoskinja Jasmina Žitnik. Zainteresovana publika izložbu će moći da pogleda tokom avgusta.

Share post: