Share

ZATVORENA IZLOŽBA “NAŠA PRAVA NA NAŠIM REČIMA”

ZATVORENA IZLOŽBA “NAŠA PRAVA NA NAŠIM REČIMA”

Za deset dana više stotina posjetilaca.

Za izložbu „Naša prava na našim rečima“ u galeriji „Josip Bepo Benković“   vladalo je veliko interesovanje

Dobro osmišljen koncept izložbe u saradnji sa predstavnicima Meksičke ambasade sa sjedištem u Beogradu našao je odjeka u domaćoj javnosti a naročito među školskom populacijom.  To potvrđuje i podatak da je kroz organizovane posjete učenika izložbu vidjelo oko  529  đaka i oko 105  individualnih posjetilaca.

Učenici nižih razreda Osnovne škole „Orjenski bataljon“ u Bijeloj, sa ljudskim pravima, prema Univerzalnoj deklaraciji  o ljudskim pravima, u okviru 30 izloženih ilustracija, upoznali su se neposredno po otvaranju, a potom i đaci područnih odjeljenja Osnovne škole „Milan Vuković“ sa Poda i Kruševica i Osnovne škole „Dašo Pavičić“ iz Herceg Novog. Dugogodišnja dobra saradnja sa upravama škola, na obostrano zadovoljstvo, potvrđena je i ovoga puta. Koliko je važno  poštovanje ljudskih prava u razgovoru sa posjetiocima istakla je muzejski pedagog u galeriji Anita Šimić i vodič Dušanka Živković.

Podsjećamo, izložba „Naša prava na našim rečima“ koja je bila otvorena od 08.-18.06.2021.godine organizovana je u saradnji sa Meksičkom ambasadom u Beogradu, kojoj i ovoga puta izražavamo duboku zahvalnost.

Share post: