Share

Otvorena izložba slika Milovana Mikija Radulovića

Otvorena izložba slika Milovana Mikija Radulovića

Sinoć je, pred velikim brojem posjetilaca, u galeriji Josip Bepo Benković otvorena samostalna izložba slika Mikija Milovana Radulovića slikara iz Nikšića.

Izložbu je otvorio novinar i publicista Minja Bojanić.

Radulović decenijama na platno prenosi ono što vidi, osjeća ili poznaje, izražavajući se kombinacijom intenzivnih boja, na što je između ostalog, otvarajući izložbu, ukazao i hercegnovski novinar i publicista, Minja Bojanić: “Stoga se divim tvojim djelima, na kojima makar i za zeru, svijetlo uvijek nadjača zli mrak. Tu, gdje plemenite koze izdašno zrače zdravinom, uz ove kućerke koji nas iščekuju istrajno, poput predaka posustalih pogleda u ramu sićušnog prozora, nad kojima bdiju tek moćni gorostasi od stogova sijena”, kazao je između ostalog Bojanić.

Radulović je rođen 1947. godine u Nikšiću. Završio je Pedagošku akademiju, grupa likovno vaspitanje u Nikšiću. Diplomirao je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 1977. godine, u klasi prof. Miloša Bajića. Na istom fakultetu, 1980. godine, magistrirao je u klasi prof. Radenka Miševića. Pripadao je umjetničkoj grupi ,,Generacija 9’’. Dobitnik je više značajnih nagrada iz oblasti likovnog stvaralaštva. Član je ULUCG-a od 1987. godine.

Izložba je otvorena do kraja mjeseca.

Share post: